Hopp til innholdet

Nakksmerter

De aller fleste vil oppleve vondt i nakken og nakkesmerter i løpet av livet, enten etter en dårlig natts søvn, som resultat av stress eller av andre årsaker. Ofte er nakkesmertene kortvarige, men de kan bli kroniske. Det finnes flere forskjellige tiltak som reduserer smertene. 

Symptomer på nakkesmerter 

Nakkesmerter kan oppleves som stivhet eller ubehag i øvre del av ryggen og opp mot hodet og skuldrene. Noen ganger får man også hodepine. Smertene er som oftest helt ufarlige, og går gjerne over av seg selv etter et par dager. 

Årsaker til nakkesmerter 

Årsakene til nakkesmerter er ofte sammensatte, men spenningstilstander i muskler og ledd og totalbelastning i hverdagen er vanlige årsaker. I tillegg er det mange nervetråder i nakken, som gjør dette området spesielt utsatt for smerte ved skade eller sykdom. 

Her er noen av årsakene til nakkesmerter: 

  • Kink i nakken 
  • Nakkehodepine 
  • Ømme muskler 
  • Muskelstrekk 
  • Stress 
  • Skiveprolaps i nakken 
  • Nakkesleng

Behandling av nakkesmerter 

Som for mange andre muskulære  smerter og spenninger, er det viktig å være i aktivitet og sørge for å bryte eventuelle ensformige arbeidsstillinger. Ved akutte sterke smerter og ved generell sykdomsfølelse bør lege oppsøkes. Ved milde til moderate smerter kan smertestillende medisiner brukes som smertelindring. 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.